Slik utfører du vårrengjøring på luft-til-vann-varmepumpen

Slik utfører du vårrengjøring på luft-til-vann-varmepumpen

Når vårsolen har gjort sin entré og temperaturen holder seg over null, er det på tide å rengjøre utedelen av luft-til-vann-varmepumpe før sommersesongen.

Slik gjør du det:

  1. Slå av pumpen før du begynner å rengjøre den. 
  2. Tørk bort utvendig smuss som støv og pollen med en fuktig klut. Vær forsiktig med bakstykket på pumpen så elektronikken ikke tar skade. Ikke bruk skarpe gjenstander som kan skade pumpen.
  3. Kontroller at det ikke har festet seg løv, grener og annet rusk i utedelen. I så fall kan du forsiktig plukke ut rusket. Slik sørger du for at luften har fri passasje.
  4. Hvis du har et nyere produkt, er det et filter på den utgående ledningen til varmepumpen. Kontroller at filteret ikke er fullt av smuss. Hvis det må rengjøres, finner du en instruksjon i håndboken din.  

Det trenger ikke være vanskeligere enn det å gjøre vårrengjøring på varmepumpen. Og det lønner seg i lengden. Gjør det derfor til en vane å rengjøre varmepumpen hvert år.

Du finner flere nyttige tips i brukerveiledningen som fulgte med pumpen.

Luft-til-vann-varmepumper

Med en luft-til-vann-varmepumpe fra CTC kan du spare inntil 75 prosent av oppvarmingskostnadene. Energien som brukes, er gratis, miljøvennlig og bidrar til å redusere utslippene av karbondioksid.

CTC har to typer luft/vann-varmepumper – turtallsstyrte varmepumper og varmepumper med start- og stoppfunksjon.

Publisert: 2023-04-11